Not ready yet

Its been a few less-enjoyable days. Ive been to labour ward twice. It started with some reduced movement, and after having a ctg babies movements picked up but they picked up on some contractions so I had an examination to make sure my cervix was still closed and that I hadn’t gone into premature labour. Eventually I could go home, but seems Ive had a preemie baby before I have to be extra cautious and make sure I phone in if theres any changes. And today I saw my midwife whom after feeling some contractions whilst I was there sent me straight to labour ward. They did another ctg showing an active, happy baby, but also contractions. So I had to have another speculum done and luckily the cervix was closed so I could go home again. Hopefully baby will stay in there for atleast another week, but we will just have to wait and see what happens.


Det har vart ett par jobbiga dagar nu. Jag har vart inne på förlossningen två gånger. Det började med att lillen i magen inte riktigt var lika aktiv i magen som vanligt, och efter att ha fastställt att lillen mådde bra så märkte dom istället att jag hade värkar. Så det blev ytterligare undersökningar för att kolla ifall jag hade öppnat mig något, och vara säkra på att förlossningen inte startat. Eftersom att jag tidigare har fött barn för tidigt så ville dom att jag skulle ringa ifall det blev lite mer smärtsamt eller ifall värkarna kom mer regelbundet. Idag så var jag hos barnmorskan som kände några värkar under tiden jag var där och hon skickade mig direkt till förlossningen där dom gjorde ett ctg igen, lillen mår prima, men där syns värkar så dom undersöker mig igen men jag har fortfarande inte öppnat mig något som tur är. Så nu är det till att ringa in såfort/ifall något ändras. Jag tycker nog att bebis får stanna minst en vecka till, så att vi hinner komma till vecka 36 (samma vecka som Zack föddes). Men vi får väll se vad som händer helt enkelt.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *